U bent waarschijnlijk al bekend met de voordelen van het ontvangen van een antenne-opstelpunt afkoopsom in ruil voor de maandelijkse of jaarlijkse huur van uw opstelpunt, maar weet u eigenlijk ook wat dit nu precies inhoudt? Heeft u inmiddels al een contract met Telecom Vastgoed ondertekend of u bent nog aan het twijfelen? Meer informatie over de algemene voorwaarden geeft gemoedsrust en zekerheid.

Uw Eigendom Blijft Van U

Een huurvooruitbetaling van uw antenne-opstelpunt heeft geen enkele invloed op het eigendom van uw perceel of grond, noch op de rechten die de provider heeft in de huurovereenkomst. Als eigenaar ontvangt u een huurvooruitbetaling in de vorm van een afkoopsom in ruil voor het recht op de toekomstige huur van de zendmast die de provider aan u betaalt.

Een belangrijk punt is dat Telecom Vastgoed het recht op de huur van uw antenne-opstelpunt slechts voor een bepaalde periode opkoopt. Dit betekent dat het recht om huur te ontvangen voor uw opstelpunt naar u teruggaat zodra deze periode afgelopen is. Op dat moment kunt u beslissen of u een nieuw contract met ons wilt afsluiten.

Uw Contract Met Telecom Vastgoed

Een koopakte wordt ingeschreven en geregistreerd in het Kadaster door een notaris, om zo alle gegevens en details van de koop van een telecom huurovereenkomst vast te leggen. Het doel hiervan is dat de betrokkenen dan wettelijk beschermd zijn tegen een aantal risicovolle situaties, zoals bijvoorbeeld bij de verkoop van het perceel of grond, of bij ontmanteling van de zendmast door de provider.

De juridische term voor dit type transactie is “akte van levering.” In sommige gevallen kunnen we ook een “erfdienstbaarheid” zoeken, wat simpel gezegd het recht is om het onroerend goed van een ander voor een specifiek doel te gebruiken, namelijk telecom-communicatie.

Variaties Van Een Huurafkoopsom

Er zijn verscheidene factoren betrokken bij het bepalen van het bedrag van een huurafkoopsom. De waardebepaling van een antenne-opstelpunt hangt onder meer af van de locatie van het opstelpunt, de huidige huur die wordt ontvangen, de providers op uw eigendom en zowel de voorwaarden alsmede de duur van de huurovereenkomst.

Aangezien elk contract en klant uniek is, kunt u erop vertrouwen dat ons financiële aanbod afgestemd zal zijn op uw specifieke doelstellingen en behoeften.

Wat U Kunt Verwachten Van Een Huurvooruitbetaling

Telecom Vastgoed streeft er naar om transacties zo snel mogelijk af te handelen en te sluiten. De afkoopsom wordt zo spoedig mogelijk op uw rekening overgemaakt.

U heeft het volste recht om het totale bedrag van de huurvooruitbetaling te behouden, zelfs in het geval dat de provider besluit de huur op te zeggen of te verlagen. Wij nemen dat risico volledig en onvoorwaardelijk van u over.

Vraagt u zich misschien af wat de providers te zeggen hebben over de samenwerking met Telecom Vastgoed? Acquisitie van een huurovereenkomst wordt algemeen aanvaard en erkend door de providers in vrijwel ieder land waar wij actief zijn. De specifieke voorwaarden worden altijd opgenomen in het Kadaster.

Heeft u nog meer vragen voor ons? Neem gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord!