Met toenemende snelheden, is toegang tot het internet via een mobiel apparaat nog gemakkelijker geworden en regelmatig sneller dan bij het gebruiken van uw computer thuis. Dit is de technologie die de mobiele lifestyle naar het volgende niveau brengt, wat ons in staat stelt om alles te doen, waar dan ook.

Jarenlang is er een stijging in smartphone bezitters, met 80% van volwassenen die tenminste één smartphone bezit en ongeveer 11 uur per dag besteden aan elektronische media. Zonder netwerkuitbreiding kan de toenemende vraag naar data een negatieve invloed op de prestaties van uw smartphone hebben door lagere snelheden. We zijn het waarschijnlijk allen eens, dat het enorm frustrerend is wanneer het laden van een pagina of het afspelen van een video niet lukt door het gebrek aan data. We willen ons internet sneller, we hebben sneller internet nodig. Ons dagelijks leven is veranderd na de invoering van de 3G technologie en gebruik van mobiele data. Met de verspreiding van 4G LTE, zal het leven nog beter worden. Dus wat maakt 4G LTE zo geweldig?

 

Met snelheden van maximaal 1GB per seconde, 4G, of “4e generatie” mobiele data is tot 10 keer sneller dan 3G. Dit betekend dat een MP3 bestand op een 4G netwerk binnen 10 seconden is gedownload, daar waar het op een 3G netwerk 4 minuten zou duren. 4G-mogelijkheden zijn ideaal om volop te genieten van wat smartphones te bieden hebben.

De snelste verbinding, zelfs sneller dan de eerder genoemde 4G verbinding, is dat van het 4G LTE (Long Term Evolution) netwerk. In een perfect scenario kan een 4G LTE netwerk, download snelheden tussen 5 en 12 MB per seconde aan. Dit stelt gebruikers in staat om live video te af te spelen en multi-player spellen online te spelen, zonder enige onderbreking. In werkelijkheid bereikt 4G LTE alleen snelheden van 3 tot 8 MB per seconde. Dit is te wijten aan verstopping van het netwerk, welke een gevolg is van slechte 4G LTE dekking terwijl de technologie verder wordt uitgerold.

Voortdurende aanleg en uitbreiding van het 4G LTE netwerk lijkt bemoedigend voor eigenaren van een antenne-opstelpunt vanwege de vermeende veiligheid die het met zich meebrengt. Helaas zijn bestaande antenne-opstelpunten niet zo veilig als het lijkt. Meerdere factoren spelen een rol in het identificeren van de optimale locatie van een 4G opstelpunt. Zo nu en dan zal dit betekenen dat bestaande 3G antenne-opstelpunten worden aangepast naar de nieuwe technologie. Het kan ook betekenen dat een opstelpunt op een nieuwe locatie wordt geplaatst. Met nieuwe antenne-opstelpunten en opgewaardeerde bestaande opstelpunten, is overlappende dekking onvermijdelijk. Overtolligheid in de dekking is een verspilling van kosten voor de providers en simpelweg niet rendabel. In een poging om onnodige kosten te verlagen moeten de providers de beslissing nemen om een huurovereenkomst te beëindigen of zelfs meerdere antenne-opstelpunten te ontmantelen.

Uiteindelijk word het netwerk sneller en betrouwbaarder, wat geweldig is voor de bevolking als geheel. Dit is echter weinig troost voor die individuele eigenaren van onroerend goed, die uiteindelijk hun huurinkomsten verliezen als gevolg van netwerk veranderingen.

Bronnen:

 

| www.statista.com | www.techcrunch.com | www.androidauthority.com | www.verizonwireless.com | www.digitaltrends.com | gadgetwise.blogs.nytimes.com |